De perfecte patisserie

Een patisserie heeft een grote aantrekkingskracht, omdat het een perfect plaatje weergeeft. Het staat vol met eindeloos heerlijke taarten, cupcakes en bonbons die ook vaak allemaal naar wens en op bestelling gemaakt kunnen worden. Vanaf de buitenkant trekken de vitrines voor het raam vol kleurrijk en speciaal lekkers de klanten naar binnen waar de geur veelal de rest zal doen. Een patisserie is een fijne, elegante ambacht dat oog voor detail vergt. De inrichting van jouw patisserie zal het verhaal moeten vertellen van jij als patissier en jouw expertise.

De inrichting van de patisserie

Het verschil tussen een patisserie en bijvoorbeeld een slagerij of bakkerij is, behalve de producten, te vinden in de aankleding. Een patisserie vergt een bepaalde aandacht voor het interieur en de styling om geen afbreuk te doen aan de uitzonderlijk gedecoreerde taarten en gebakjes. Bij een taart draait het natuurlijk om de smaak, de geur en de ingrediënten. Maar het uiterlijk van de taart is, zeker als patissier, even zo belangrijk. Dit geldt ook voor de inrichting van de patisserie. Jouw patisserie equipment blijft achter het gordijn in een ander vertrek, zodat jouw klanten zich enkel bezig zullen houden met het indrukwekkende eindresultaat.

Om van te eten

Net als in elke andere speciaalzaak dat voedsel verkoopt, is hygiëne een belangrijk punt als het de aankoop van een nieuwe inrichting betreft. Niets zo vervelend als na een lange dag hard werken, dan alles met veel moeite moeten schoonmaken. Makkelijk schoon te maken werkbladen verlichten de moeite en zorgen toch voor een hygiënische omgeving waar je bij wijze van spreken van zou kunnen eten.

Decoratie

De patisserie hoeft geen stilstaande winkel te zijn. Een kleine werkbalie in de winkel plaatsen, waar je op de momenten zelf iets voor de klant kunt maken, brengt de vakkundigheid en de passie erg goed aan het licht. Door wat equipment in de patisserie zelf te laten zien en zelfs te gebruiken, zullen jouw klanten onder de indruk met hun heerlijke taarten vertrekken om bij de volgende gelegenheid weer bij jou terug te komen. Taarten zijn aankopen die gedaan worden bij speciale gelegenheden. Aan jou de taak om er voor elke klant een feestje van te maken.

Een greep uit onze opdrachtgevers